2021-05-12 08:14:51• hírek • Szatmár.ro

Több mint 122 tonna e-hulladékot gyűjtöttek az akció során

Szép eredményekkel zárult az Élet Fája Egyesület és az Alpin Kft. közös e-hulladékgyűjtő akciója, melyet március 15. és május 1. között szerveztek meg 16 Szatmár megyei településen a Gyűjtsd, hasznosíts, alkoss! nevet viselő kezdeményezés keretében.

A szervezők, a polgármesteri hivatalok, és a sajtó által is gyakran hirdetett kezdeményezést nagyon sokan támogatták megyeszerte, minek köszönhetően nem kevesebb mint 122,11 tonna elektronos-hulladék gyűlt össze 16 község falvaiból.

A leadott elektronikus eszközök fejében az Alpin Kft. és a bukaresti Waste Management Smart Solutions cégek tartós élelmiszerrel (étolajjal és cukorral) jutalmazták mindazokat, akik elősegítették az akció sikerét.

A motiváció pedig hatékonynak bizonyult, hiszen hatalmas mennyiségű e-hulladék gyűlt össze a 16 községből.



Az egy főre jutó legnagyobb mennyiséget a majtényiak hozták össze, összesen 21,62 tonnát, ami a település népességét tekintve, 4,32 kg/fős átlagot tesz ki. A község e remek teljesítményéért nem csak szóbeli elismerésben részesül, de a bukaresti cég egy öko-buszmegállót is létrehoz a településen, amely az első ilyen létesítmény lesz a megyében.

A Zöld Megálló fel lesz szerelve napelemekkel, mely biztosítja majd annak áramellátását, ugyanakkor tartozik majd hozzá egy szelektív hulladékgyűjtő egység is, ahol a papírt, a műanyagot, az alumínium üdítős-dobozokat, valamint az üveget külön dobhajták el a buszokra várakozók. Sőt, egy információs panóval, egy fából készült lócával és egy kis zöld övezettel is el lesz látva a megálló.

De nem csak Majtény teljesített szépen: minden, a kezdeményezésben részt vevő komoly teljesítményt nyújtva járult hozzá a 122 tonnát meghaladó e-hulladék-mennyiség összegyűjtéséhez, az alábbiak szerint.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: